De ‘a’ is van aap en de ‘b’ is van basisadministratie

 

We weten allemaal wel hoe het moet. Eten volgens de schijf van vijf verhoogt de weerstand. Je moet eerst leren lopen voordat je gaat rennen. Hoe simpel kan het zijn?

Het tegengestelde is óók waar. Roken is níet gezond. En steken laten vallen bij het breiwerk staat garant voor broddelwerk. Ook hier zijn we met z’n allen van op de hoogte.

Ondanks dat we donders goed weten wat verstandig is of hoe het moet, gedragen we ons er niet altijd naar. Vaak hebben we het geeneens in de smiezen, totdat er pleisters op de geschaafde knietjes worden geplakt of de ‘gaten’ in de gebreide trui zichtbaar zijn.

Kortom, een goede basis is belangrijk!

 

Administratie
Dit geldt zeker ook voor de administratie van je bedrijf. Als de basis niet goed is, blijft je dit achtervolgen. Niet voldoende aandacht en/of tijd of tegenzin kunnen maken dat er fouten en slordigheden in de administratie sluipen. Of dat de administratie niet compleet is.

‘Dat komt later wel, nu even niet’.

Begrijpelijk. Menselijk. Als het ‘later’ dan maar weer opgepakt wordt. Mogelijk weet je ‘later’  niet meer precies hóe het ook alweer zat, waar je was gebleven of welke documenten er ook alweer ontbraken.

Wederom in de materie ‘duiken’ kost extra tijd. Zonde! Zonde van het dubbel werk en zonde de extra tijd. Balen! Balen dat je het niet meteen hebt opgelost.

Iedere keer weer…

 

De basis
Inkoop, verkoop, relatiegegevens, artikelen, debiteuren-en crediteurenbeheer en niet te vergeten het bank- en kasboek. De basis dus.

 

Mijn missie
Uitzoeken, oplossen, corrigeren en completeren…met als doel de basisadministratie goed op poten te zetten of te onderhouden. Geen gewraakte vraagposten meer aan het einde van het jaar.

 

Inzicht en overzicht
Behalve inzicht en overzicht brengt een bijgewerkte administratie vooral rust.
En dat gun ik jullie ondernemers allemaal.

Heb je vragen of kan ik je op een andere manier helpen?

 

| info@e-clipsadministratie | 06-11 070 376 | e-clipsadministratie.nl |

Geen reactie's

Geef een reactie