Druk druk druk

Drukke dag
Herken je dit? Je hebt een extreem drukke dag voor de boeg.
Zo’n dag waarvan je denkt: hoe krijg ik het allemaal rondgebreid?
Voor mij was gister zo’n dag.

Opleiding en werk
Om kwart voor negen werd ik in Utrecht verwacht voor een nieuwe opleiding. Aansluitend om half acht ‘s avond een informatieavond in Roermond. Treinen was geen optie, dus dat werd kilometers vreten met de auto. Maar liefst honderdtwintig heen en honderdvijftig kilometer terug.

Concentratie
Alles bij elkaar vergt zo’n dag nogal wat concentratie.
Plannen is dan ook geen overbodige luxe.

Goede voorbereiding
Een goede voorbereiding scheelt veel stress en tijd. Bij kleine kinderen vindt iedereen het heel gewoon dat je de avond van tevoren hun rugzakje en gymspullen klaarzet. Waarom bij jezelf niet?

Gezonde spanning
Bij een nieuwe opleiding is álles nieuw. De mensen, de locatie, de leerkracht, de leermaterialen en de route. Leergierig en popelend om te beginnen voelde ik toch een positieve, gezonde spanning.

No stress
Door een goede voorbereiding zorg ik ervoor dat die positieve spanning geen kans krijgt om zich als een Barbapapa te vervormen naar stress.

Incalculeren en plannen
De avond van tevoren had ik mijn laptop en tas met leermaterialen al klaargezet. Míjn rugzakje en gymtas, zeg maar. Een tijdsindicatie van de te rijden route inclusief geschatte vertraging in verband met file was op het internet zo gevonden. Dit gaf me ‘s morgens ruimte en rust om aan de dag te beginnen. Geen stress te bekennen.

Structuur
Ik ben stellig van mening dat als je op je werk of zakelijk gestructureerd te werk gaat, je veel meer tijd overhoud voor vrije tijd of toekomt aan zaken die blijven liggen.

Blog
Zo wil ik een planning gaan maken voor mijn blogs. Een jaarplanning is wenselijk, maar ik ben al tevreden met een plan voor drie maanden. Hierover een andere keer meer.

Heb jij hierin ervaring en kan je me handige tips geven?
Of wil jij van mij een handige tip om je administratie te structureren?

Gerrie

Geen reactie's

Geef een reactie