Welke ondersteuning heeft úw onderneming nodig?

 • Administratieve achterstanden wegwerken.
 • Opzetten, structureren en opschonen administratie.
 • Inboeken financiële administratie
 • Structureel (wekelijks, maandelijks, per kwartaal).
 • Incidentele opdrachten.
 • Debiteuren- en crediteurenbeheer.
 • Administratieve en secretariële ondersteuning.
 • Staat uw hulpvraag er niet bij, vragen staat vrij.
Iconen_E-Clips-04

Hoe zit het met uw administratie?

De dagelijkse en financiële administratie zijn het hart van een bedrijf. Voor ondernemers voelt de administratie als een noodzakelijk kwaad. Het kost altijd té veel tijd, geld en energie.

 

Ieder aspect binnen de administratie heeft haar functie, niet alles is zichtbaar maar wel belangrijk. De wijze waarop de telefoon wordt aangenomen, het verwelkomen van klanten, het aanbieden van koffie of thee. Ze zijn een visitekaartje voor uw bedrijf. Dit is medebepalend welk beeld een klant zich vormt van uw bedrijf.

 

De iets minder zichtbare kant is de financiële administratie. Het factureren van de verkopen, het inboeken van de inkoopfacturen, het controleren van kas- en bankboeken. Het zenuwcentrum van uw bedrijf.

iconen_e-clips-06

Wat als?

Doet u al deze taken zelf? Of is er voor iedere functie een medewerker beschikbaar? Bent u ZZP’er? Of eigenaar van een groter bedrijf? Het maakt niet uit. Als de administratie niet vloeiend loopt, kan dit allerlei processen binnen uw bedrijf verstoren.

 

Als telefoontjes of e-mails niet of te laat worden beantwoord, ontstaat er miscommunicatie. Potentiële klandizie wordt misgelopen. Als de beloofde offerte niet binnen de afgesproken termijn bij de klant is, gaat deze zaken doen bij de concurrent.

 

Wat als verkoopfacturen niet tijdig of onvolledig verzonden worden en de openstaande posten debiteuren niet goed bewaakt? Heeft u dan voldoende cash-flow om uw crediteuren te betalen?

 

Iedere ondernemer herkent de druk die voelbaar is voorafgaande aan de aangifte omzetbelasting. Is alles compleet en correct ingeboekt?

iconen_e-clips-05

Hart voor uw administratie

Beschikt u over een administratieve gave, maar ontbreekt het u aan tijd? Ik kan u helpen met de taken waar u niet aan toe komt. Indien gewenst éénmalig, tijdelijk, structureel en aanvullend.

 

Geeft de administratie u een verstikkend gevoel en bent u liever bezig met uw eigen vak? Geen probleem, u geeft aan wat nodig is. Maakt het in zicht komen van de aangifte omzetbelasting u telkens weer onrustig? Ik ontzorg u graag door tijdig alle boekingen te verrichten.

 

Uw bedrijf heeft alle middelen om de administratie goed uit te voeren, maar u heeft het idee dat het efficiënter kan? Ik help u graag hierbij. E-clips heeft niet voor niets als pay-off ‘Structuur in administratie’.

Iconen_E-Clips-01

Werkwijze E-clips

Tijdens het intakegesprek (gratis en vrijblijvend) op uw bedrijf krijg ik een beeld van uw onderneming en hulpvraag. Als we besluiten om met elkaar in zaken te gaan volgt er verdieping. Ieder bedrijf is tenslotte anders en iedere ondernemer heeft een andere visie. Vervolgens bepalen we de doelen waaraan gewerkt gaat worden.

 

In de praktijk ontmoet ik regelmatig ondernemers die moeite hebben om de administratie uit handen te geven, dan wel los te laten. Ook ik ben ondernemer, dus ik kan me daar goed in inleven. Discretie vind ik belangrijk. Alles gaat in overleg.

iconen_e-clips-07

Waarom E-clips?

 • Bij E-clips is nog altijd de klant koning. Het is tenslotte uw bedrijf waar ik te gast ben, en niet andersom.
 • E-clips biedt u structuur, ook in uw administratie.
 • Ik werk veelal ambulant, dus u hoeft er de deur niet voor uit. Zo hebben we alles bij de hand, net zo makkelijk. Heeft u geen beschikbare ruimte of u heeft liever dat ik uw administratie op mijn kantoor doe, dan is dit ook mogelijk.
 • Vanaf de kennismaking weet u dat altijd dezelfde persoon bij u over de vloer komt.
 • Slecht éénmaal inwerken, hoe prettig is dat?
 • Ik kom u alleen helpen als u me nodig heeft, en u bepaalt het budget.
 • Bedenk eens wat een door E-clips gestructureerde administratie of ondersteuning u oplevert? In zowel geld, tijd en rust?
 • Door de goede communicatie en transparante manier van werken kunt u moeiteloos ‘verdergaan’ waar ik ben ‘gebleven’.

Referenties