ANONIMITEIT DANKZIJ BTW-ID NUMMER

Omslagfoto blog

04 Dec 2019 ANONIMITEIT DANKZIJ BTW-ID NUMMER

Eindelijk mogen zzp'ers ook de anonimiteit in! Pas op, let op, kijk uit, denk aan de privacy, zijn veel gehoorde kreten. Bij het maken van foto’s moet je toestemming vragen, het doorgeven van persoonlijke gegevens moet via beschermde omgevingen, e-mailadressen in groepsmails moeten in bcc en het bsn-nummer op documenten mag je afschermen. Alles ten behoeve van de privacy. 

Maar hoe zit het dan met de privacy van de ondernemer van een eenmanszaak? Want al die tijd was het bsn-nummer van een zzp’er in het btw-nummer verwerkt. En dit nummer ben je verplicht om op een aantal momenten in het zakelijk verkeer te vermelden. 

Zelf ben ik een zzp’er, ik ben dan ook heel blij dat vanaf 01 januari het nieuwe btw-identificatienummer (btw-id) kan worden gebruikt. Hierin zit het burgerservicenummer (bsn) niet meer verwerkt. Vanaf 01 januari gebruikt een eenmanszaak dus twee nummers: 

 - Het btw-nummer heet voortaan omzetbelastingnummer en moet worden gebruikt in alle contactmomenten met de Belastingdienst. 

- Het btw-identificatienummer moet worden gebruikt in het zakelijk verkeer. Vervang het oude btw-nummer op facturen en andere communicatiemiddelen door het nieuwe btw-id  

Heb je vragen of kan ik je op een andere manier helpen?

| info@e-clipsadministratie.nl |
06-11 070 376 |
e-clipsadministratie.nl |

Deel deze blog