BEVEILIG JIJ JE KOPIE ID-BEWIJS AL? ZO SIMPEL!

Omslagfoto blog

16 Aug 2018 BEVEILIG JIJ JE KOPIE ID-BEWIJS AL? ZO SIMPEL!

π–πšπšπ«π¨π¦? Omdat bij identiteitsfraude iemand misbruik maakt van de persoonsgegevens van een ander, met de bedoeling hiermee verboden handelingen te verrichten. Zoals bijvoorbeeld op een valse naam spullen kopen en niet betalen. Daar ben je dan mooi mee klaar.

π–π’πž 𝐦𝐚𝐠 𝐣𝐞 πˆπƒ 𝐀𝐨𝐩𝐒ë𝐫𝐞𝐧? Overheidsinstanties, werkgevers, banken en zorgverleners (zoals uw huisarts, apotheek of verzekeraar) mogen een kopie van een legitimatiebewijs vragen. Voor deze organisaties moet het bsn dus zichtbaar blijven. In andere gevallen ben je niet verplicht die te geven.

Maar soms ontkom je er niet aan, bijvoorbeeld bij het inchecken in een hotel. Voor die gevallen kan de gratis πŠπ¨π©π’πžπˆπƒ-𝐚𝐩𝐩 van de overheid een uitkomst zijn. Met de app maak je eerste een foto van je identiteitsbewijs. Daarna kun je informatie, zoals het bsn, zwart maken. Als laatste voeg je een watermerk toe met daarin de naam van de ontvanger, het doel en de datum. 

De beveiligde kopie stuur je naar de ontvanger of naar jezelf. De app slaat geen informatie op. Zelf gebruik ik de app al een hele tijd en deze werkt prima en het is zΓ³ gepiept. ZΓ³veel sneller als het gedoe met kopiΓ«ren en informatie onherkenbaar maken.

Ook zijn er πˆπƒ-𝐜𝐨𝐯𝐞𝐫𝐬 te koop (o.a. bij gemeenten en Anwb). Deze schermen belangrijke gegevens zoals de foto, bsn-nummer, handtekening en het nummer van het identiteitsbewijs af. De ID-cover voor paspoorten schermt ook de chip af, zodat deze niet kan worden uitgelezen.

Heb je vragen of kan ik je op een andere manier helpen?

| info@e-clipsadministratie.nl |
06-11 070 376 |
e-clipsadministratie.nl |

Deel deze blog