-J- VAN JONGEREN & GELD

01 Sep 2022 -J- VAN JONGEREN & GELD

Met 18 jaar worden ze geacht ‘financieel zelfstandig’ te zijn en moeten ze het allemaal zelf kunnen regelen. Maar is dat ook zo? Hoe wijs stond jij in het leven toen je 18 was?

Kreeg je zakgeld als kind? Leerde je sparen? Leerde je vooruitkijken en plannen? Op was op? Allemaal zaken die de basis zijn van hoe je als volwassene om gaat met geld.

Als je dit van huis uit niet hebt meegekregen is het extra uitdagend om financiële prioriteiten te stellen. Er zijn zó veel verleidingen. Je wilt een rijbewijs, maar ook die gave telefoon of dat merk sneakers. Social media en sociale druk maken deel van je leven. Zorgverzekering daarentegen is gezeur, moet dat écht?

1 op de 5 jongeren van 18 tot 26 jaar heeft te maken met ernstige betalingsproblemen*


Voor ouder(s) én kind verandert de financiële situatie. Hoe zit het met die zorgverzekering, contracten afsluiten, zorgtoeslag, kinderbijslag, studiefinanciering, kinderalimentatie, verzekeringen of kindgebonden budget? Is kostgeld een optie?

Neem je kind mee in dit proces, laat zien hoe je zaken regelt. Vraag samen een Digid aan en zet een administratie op. Onderstaande links helpen je goed op weg:

👉🏻 Informatie Nibud https://ap.lc/0HMas
👉🏻 Geldplan ‘Bijna 18’ Nibud https://ap.lc/YXOnJ


  * Rapport Geldzaken in de praktijk https://ap.lc/y7LYS


Heb je vragen of kan ik je op een andere manier helpen?

| info@e-clipsadministratie.nl |
06-11 070 376 |
e-clipsadministratie.nl |

Deel deze blog