TIPS: HOUDING THUISWERKEN

Omslagfoto blog

04 Jun 2020 TIPS: HOUDING THUISWERKEN

TIPS: HOUDING THUISWERKEN

Het is vaak behelpen met de werkplek die voorhanden is. Deze biedt niet altijd de gewenste comfort. Met klachten als nek- en rugpijn en duizelig als gevolg.

Als ervaringsdeskundige wil ik je vier tips geven die je thuis makkelijk kan toepassen:

1. Scherm: Bij naar beneden (scherm) kijken staan de spiertjes onder je schedel onder spanning. Een recept voor knallende hoofdpijn. Zorg dat de bovenrand van je scherm op ooghoogte is. Leg een stapel dikke boeken onder je scherm!

2. Beweeg: Langdurig zitten kan een pijnlijke druk op de onderrug veroorzaken. Beweeg! Zet niet die pot thee náást je, maar loop voor ieder kopje naar de keuken. Draai eens flink met je heupen op je favoriete beat! [TIP] Zet de timer van je telefoon om de 20 minuten en beweeg!

3. Benen: Werk niet op de bank of op bed. Een gedraaide zithouding kan maken dat het ‘opeens’ in je rug ‘schiet’. Not funny!  Ideaal is als je benen in een hoek van 90° zijn. Is de stoel te hoog? Zet dan bijvoorbeeld een lage box onder je voeten.

4. Armen: Als de stoel te laag is t.o.v. de tafel krijg je ‘opgetrokken schouders’. Dit zorgt voor extra spierspanning. Leg 1 of 2 kussen(s) onder je billen. Je schouders moeten ontspannen terwijl je onderarmen op de tafel rusten tijdens het typen.  

Heb je vragen of kan ik je op een andere manier helpen?

| info@e-clipsadministratie.nl |
06-11 070 376 |
e-clipsadministratie.nl |

Deel deze blog