TIPS TIJDBESPARING E-MAIL

Omslagfoto blog

20 Apr 2020 TIPS TIJDBESPARING E-MAIL

3 TIPS

Volle brievenbussen zijn verleden tijd. Er zijn zoveel andere manieren van informatie en documenten uitwisselen. Goedkoper ook. Want een postzegel kost op dit moment € 0,91.

E-mail, sommige ondernemers zijn hier veel tijd mee kwijt. Wil je flink snoeien in de tijd die je hiermee bezig bent? Dan zijn onderstaande 3 tips zeer nuttig.

 𝗧𝗶𝗽 𝟭. Check niet vaker dan 2x per dag je e-mail. De 1e keer rond de middag en de 2e keer aan het einde van de dag. Waarom niet in de ochtend? Omdat de meesten van ons dan het productiefste zijn. Deze energie kun je beter richten op grotere taken, of op zaken die je volle aandacht (concentratie) nodig hebben. Iedere keer als je afgeleid wordt van je werk, kost het extra moeite en tijd om de focus weer te krijgen die je voorheen had.

 𝗧𝗶𝗽 𝟮. Vermijd als het even kan ‘allen beantwoorden’. Jouw reactie hoeft namelijk niet van belang te zijn voor iedereen die de eerste e-mail kreeg. Dit scheelt ook weer veel tegen reacties. Waar jij mogelijk niets aan hebt.

 𝗧𝗶𝗽 𝟯. Als je een e-mail krijgt waarin jij in ‘CC’ (Carbon Copy) staat, betekent dit dat de verzender je op de hoogte wil stellen van de inhoud. Je hoeft hier dus niet op te reageren.  

Heb je vragen of kan ik je op een andere manier helpen?

| info@e-clipsadministratie.nl |
06-11 070 376 |
e-clipsadministratie.nl |

Deel deze blog