WERK VROEGER EN NU

Omslagfoto blog

27 Jan 2022 WERK VROEGER EN NU

VERSCHIL WERK VROEGER EN NU

 SnelStart was zo’n 15-16 jaar geleden mijn allereerste boekhoudprogramma en is -eerlijk gezegd- nog steeds mijn grote liefde in zijn soort.

Op locatie bij bedrijven heb ik mij de eerste tien jaar door een oerwoud van boekhoudprogramma’s geworsteld. Sommigen heel duur en met veel mogelijkheden die niet benut werden. Anderen hadden nét die paar handige functies niet, hadden fouten in de software of waren gewoon ‘onlogisch’.

De digitalisering maakte zijn intrede en er kwam een ware revolutie op gang in de boekhoudsoftware-wereld. De ontwikkelingen zijn een ’on going –process’. Het heeft mijn vak enorm veranderd. Zoals:

• Post > Mail
• Bankafschriften per post en boeken > Bankmutaties automatisch inlezen
• Extern geheugen > Opslag in de Cloud
• Boekhoudsoftware kopen > Abonnementen
• Diverse administraties > Software kan gekoppeld worden
• Desktopsoftware > Webversies en apps
• Het sjouwen met klappers is verleden tijd > Facturen worden ingelezen of geüpload

Sinds een jaar of vijf werk ik nog maar met een paar boekhoudprogramma’s. De continue-ontwikkelingen moeten immers ook bijgehouden worden. In SnelStart verwerk ik het gros van de administraties en Exact Online is een goede tweede.

Wat voor effect heeft de digitalisering op jouw vak?

Heb je vragen of kan ik je op een andere manier helpen?

| info@e-clipsadministratie.nl |
06-11 070 376 |
e-clipsadministratie.nl |

Deel deze blog