KASSASTRESS

Omslagfoto blog

11 Nov 2019 KASSASTRESS

Weet jij wat kassastress is? Ik zal je een voorbeeld geven. Te weinig geld bij je, je pinpas vergeten of te weinig saldo bij het afrekenen? Vervelend, maar waarschijnlijk ga je hier laconiek mee om en laat één of meerdere producten zonder al te veel gêne achter bij de kassa. Kan gebeuren, toch?

Als je structureel te weinig geld hebt en bij ieder item dat je in je kar of mandje legt de bedragen optelt, omdat je tot op de cent weet hoeveel (weinig) je te besteden hebt, wordt het een ander verhaal.

Dan is boodschappen doen gewoon niet leuk 

De zenuwen kunnen zich behoorlijk ophopen en tegen de tijd dat je moet afrekenen is er ‘kassastress’. Schaamte, bedenken wat je achter kunt laten voor het geval je niet goed gerekend hebt. Alweer.

Dit scenario komt voor bij mensen met een zeer laag inkomen, maar ook bij mensen met voldoende inkomsten. Dan is het handig en ook verstandig om eens goed naar je inkomsten- en uitgavenpatroon te kijken.

De feestdagen staan weer voor de deur, de verleidingen zijn groot. Het materialisme viert hoogtij en de supermarkten liggen overvol met luxe eten. Bedenk dan tweemaal of die uitgaven binnen jouw budget passen. Is het het waard?

Voor meer informatie, bekijk de pagina van E-clips | Budgetcoaching

Heb je vragen of kan ik je op een andere manier helpen?

| info@e-clipsadministratie.nl |
06-11 070 376 |
e-clipsadministratie.nl |

Deel deze blog